שלום, אורח
קטגוריות
ספרד ידועה במאכלי הים שלה, שמן הזית, ה× ק× יקים המעוד× ים שלה ומי לא מכיר את הזעפרן הספרדי?
הוא גדל במחוזות טולדו, טרוואל. גידול הזעפרן מחייב עבודת כפיים קשה ורגש מיוחד. מכל פרח כורכום קוטפים יד× ית את שלושת החוטים
האדומים ומייבשים אותם.
ספרד שופעת × ופים מרהיבים. יש בה את האזורים המישוריים, העמקים והאזורים ההרריים. בגלל הבדלים אלו מבחי× ה טופוגרפית, יש ל× ו
אקלים שו× ה, צמחיה שו× ה, כמובן תרבויות ומ× הגים שו× ים. כל זה משפיעה על סוגי החלב, צאן, בקר, עזים או שילוב של כמה סוגי חלב. למשל איפה שהאקלים חם ויבש- הצמחייה מועטה, באזורים קשים אלו קל לגדל עזים (אזור א× דלוסיה). הפרות גדלות באזורים שבהם האקלים × וח יותר והמזון קל יותר להשגה, איפה שיש שדות מרעה פוריים כמו בצפון מערב ספרד.
לכן טעמו של החלב יהיה שו× ה מאזור לאזור וכתוצאה מככ גם הגבי× ות יהיו שו× ות. × קבל גבי× ות בעוצמות שו× ות של טעמים ומרקמים מאוד מע× יי× יים.
גבי× ת המ× צ'גו שא× ח× ו מלמדים בקורסים של× ו היא אחת הגבי× ות הספרדיות הידועות ביותר בכל העולם. גבי× ה זו מיוצרת מחלב כבשים, באזור לה מ× שה.
זוהי גבי× ה צהובה קשה בעלת מרקם סמיכ וטעם רע× ן.
אפשר למצוא בח× ויות מגוון רחב של גבי× ות מ× צ'גו אבל תמיד אתם צריכים לזכור שגבי× ת מ× צ'גו אמיתית היא הגבי× ה שרשום עליה שהיא יוצרה באזור לה מ× שה.
בספרד מגישים אותה בליווי זיתים ופרוסות חם של חזיר סר× ו.
את הגבי× ה התחילו לייצר בש× ת 1996 שלושה אחים וככ היא הפכה תוכ זמן קצר לאחת הגבי× ות הספרדיות המפורסמות.
כשממשיכים לטייל לאורכ האי מיורקה א× ח× ו × פגוש את העיירה "מהון". זו עיירה חקלאית, בה × פגוש מחלבות קט× ות שמייצרות גבי× ת מהון בתהליכים מסורתיים. את הגבן לוקחים ומכ× יסים לבד מסובבים ותולים לכמה ימים להוצאת מי הגבי× ה.
גבי× ה זו מייצרים מחלב פרות, היא בעלת × יחוח מתוק עסיסי, היא מזכירה את הגבי× ה גאודה או אדם. הספרדים לוקחים את הגבי× ה כשהיא צעירה ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, פלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים.
כש× ות× ים לגבי× ה להבשיל עוד היא מצוי× ת לטוסטים ולאפייה.
ועכשיו × שוטט לאורכ הצד הצפון מערבי, באזור גליציה שבו הטבע × דיב מאוד.
באזור זה × יתן למצוא גבי× ות כמו: גבי× ה מעוש× ת בשם טטייה. היא × קראת ככ בגלל צורתה שדומה לעטין. גבי× ה זו מעש× ים עישון עדין במשכ שבועיים. מבחוץ צבע כתום כהה ומבפ× ים צבע לבן. טעמה עדין ומרקמה כרמי.
ו× משיכ לטייל לאזור ההררי של ק× טבריה ו× פגוש את מלכת הגבי× ות הכחולות גבי× ת קברלס. גבי× ה זו עשויה לפעמים מחלב פרות ולפעמים מערבבים חלב פרה עם חלב עזים וכבשים, כל זה בהתאם למתכון הסודי. הבחלת הגבי× ה × עשית בתוכ מערות שבהרים באזור זה משם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה ה× פלא.
גבי× ה זו מגישים בליווי בר× די, שרי או יין אדום, בתוספת סלט או מגישים אותה בליווי יין מתוק לקי× וח.
ואם מדברים על הרים חייבים לדבר על גבי× ת רו× קל מייצרים אותה באזור הרי הפרי× איים שמפרידים בין ספרד לצרפת. הכבשים יוצאות למראה באזורים הגבוהים, לכן החלב שמן באיכות גבוה והגבי× ה בעלת ארומה מיוחדת.
ואם ממשיכים לדבר על גבי× ות שמיצרים באזורים ההרריים אסור לשכוח
את גבי× ת ק× דרט מו× טסק שהיא גבי× ה קטלו× ית, כרמית, מחלב עזים. העזים יוצאות למראה בהרים על יד הרי לרידה, ובכפר Clua מעצבים לצורת גושי גבי× ה גדולים שמשקלו של כל אחד כ- 2 קילוגרם. לפ× י הבשלת הגבי× ה מכסים אותה באפר ו× ות× ים לה להבשיל כחודשיים שלוש.
גבי× ת קואסקו איבורס היא גבי× ה חצי קשה לפעמים מצפים אותה בשמן ופפריקה, זוהי גבי× ה בעלת מרקם כרמי וארומה מיוחדת מאוד. גבי× ה זו מיוצרת מחלב לא מפוסטר בעיירה מורסיה.
בספרד יש× ן עוד גבי× ות רבות ומיוחדות, אבל עליהן × משיכ לדבר בחלק הבא.
הכ× ת גבי× ה
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה